info@veganissimo.fi

Post Image

Leivontaniksejä erikoisruokavaliota noudattaville

Kun puhutaan gluteiinittomista, maidottomista ja munattomista leipomuksista, mieleen saattaa juolahtaa synonyymit: mauton, hajuton ja väritön. Tämänpäivän mittava valikoima korvaavia tuotteita ja netistä löytyvä reseptitaivas kuitenkin todistaa muuta. Erikoisruokavaliota noudattavia on jo niin iso joukko ettei kahvipöydässä oleva vegaanikakku ole mitenkään omituinen lisä, pikemminkin jo tavanomaista.

Lue lisää
Post Image

Suosittu raakaravinto

Raakaruokavalio ei kuulosta asiasta tietämättömälle kovinkaan innostavalta. Ehkä se johtuu nimen sanahirviöstä. Kuitenkin raakaruoka on ollut suosittua jo kauan, ja se onkin aika kurinalainen ruokavalio tiettyine sääntöineen. Vaikeaa sen noudattaminen ei ole, mutta vaatii omistautumista. Raakaruokavaliolla haetaan energisyyttä ja terveyttä, sekä vaihtoehtoja ekologisempaan ruokavalioon.

Lue lisää
Post Image

Mitä on superfood

Ravitsemuksellisesti ei ole olemassa varsinaista superfoodia. Termi kuitenkin yhdistetään ruokatuotteisiin joilla ajatellaan olevan terveydellisiä vaikutuksia.

Lue lisää
Post Image

Ruokavalioviidakko

Koulussa aikoinaan jo päntättiin ruokavalion tärkeydestä ruumiin temppelin terveydelle. Oleellista oli tuolloin että kaikkia ruokaympyrän ryhmiä tuli syötyä sopiva määrä, ja tätä oli myös syytä noudattaa. Allergiat olivat erittäin harvinaisia, saati sitten että joku olisi ilmoittautunut kasvisruokailijaksi. Mystinen  juttu onkin se, että henkilökohtaisesti en muista ketään, ainakaan omalta luokaltani jolla olisi ollut jonkinlaisia ongelmia ruokavalion […]

Lue lisää
Post Image

Lihankorvikkeet proteiininlähteenä

Markkinoille on pamahtanut viime vuosina tiuhaan tahtiin erilaisia proteiininlähteitä korvaamaan perinteisiä lihatuotteita. Vaikka tuntuukin että näitä on ollut saatavilla vasta parina viime vuonna, lihankorvikkeet eivät ole uusi juttu. Jo 1990-luvulla markkinoille tuli Quorn-tuotemerkki, joka valmistaa sieniproteiiniin perustuvia lihankorvikkeita, ja itse ajatus tällaisista tuotteista syntyi jo 1960-luvulla.

Lue lisää
Post Image

Pienet Valinnat Tekevät Suuren Vaikutuksen

Monesti tuntuu kuulevan, että ihmiset eivät jaksa panostaa niin paljoa puhtaan ja terveellisen ruuan hankintaan tai valmistukseen, että jättäytyvät leikistä suosiolla kokonaan pois.

Lue lisää
Post Image

Rakasta Ruokaa

Ruuan merkitys terveydelle on lähes kaikki kaikessa. Suomalaisilla alkaa olemaan jo lähes kansansairauden rajoilla asti erilaisia suolisto sairaudeksi laskettavia oireyhtymiä muun muassa ärtyneen suolen oireyhtymään sairastuu yhä useampi ja useampi suomalainen.

Lue lisää
Post Image

Luomu Ruuan Hinta Ja Kuluttajien Vastuu

Luomu ruokaan ei kaikilla ole varaa. Ruoka nostaa hintojansa jatkuvasti ja jo nyt pienituloisimpien on toden teolla tehtävä suuria valintoja ruoka ostoksillaan.

Lue lisää
Post Image

Ruokien Lisäaineet Ja Yliherkkyydet

Ruokien lisäaineet on jaoteltu niiden käyttötarkoituksen mukaan. Niistä eniten yliherkkyys tapauksissa pinnalle nousseita ovat E102 ja E110 väriaineet, jotka ovatkin kiellettyjä Suomessa.

Lue lisää
Post Image

Lisäaineiden Käyttö Suomessa

Elintarvikkeiden lisäaineet on ollut kautta aikojen kiistelty asia ja ruokateollisuudessa on yhä enemmän keksitty keinoja niiden vähentämiseen.

Lue lisää